„Cudze chwalicie, swego nie znacie” – Warsztaty kulinarne: Ziemniaki
„Ziemniaki” to kolejny z cyklu warsztatów kulinarnych „Cudze chwalicie, swego nie znacie” podczas, których będziecie mogli zapoznać się z dziedzictwem kulinarnym ziemi radomskiej i jej okolic.
Jakie potrawy można przygotować z ziemniaków? Co to jest porka i jak zrobić pączki ziemniaczane?
Odpowiedzi na te i inne pytania pojawią się na warsztatach 4 listopada, które poprowadzi Wiesław Wójtowicz. Pan Wiesław pochodzi z Bartodziejów, które słyną ze znakomitych potraw na bazie ziemniaka, takich właśnie jak porka i pączki ziemniaczane. Zapalony grzybiarz i miłośnik kuchni tradycyjnej. Członek Klubu Seniora w Bartodziejach, które aktywnie popularyzuje wiedzę lokalnych potrawach i tradycjach
Podczas spotkania otrzymacie tradycyjne przepisy na potrawy z ziemniaków jak również na części warsztatowej wspólnie przygotujecie ziemniaczane pyszności.
Na spotkaniu nie zabraknie porad praktycznych, dobrej atmosfery a przede wszystkim degustacji. Zapisy na warsztaty odbywają się w restauracji „Gruszki na wierzbie” ul. Żeromskiego 60 lub przez zgłoszenia na adres: zapisy@drogamleczna.org.pl
W zgłoszeniu @ należy przesłać następujące informacje: imię i nazwisko oraz numer kontaktowy.
Liczba miejsc jest ograniczona
Udział w projekcie jest bezpłatny.
Zadanie dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego.
Data: 04.11.2019
Start: godz. 17:30
Miejsce: Restauracja „Gruszki na wierzbie” ul. Żeromskiego 60